Farma

Na našoj farmi svinje žive posve drugačije nego u klasičnim intenzivnim farmama.

Kada nisu u staji, one lutaju slobodno po našem pašnjaku. Jedu prirodnu stočnu hranu koju sami proizvedemo. Sve to izravno utječe na kvalitetu mesa.

Naša polja za uzgoj kukuruza, ječma, pšenice, stočnog graška, bundeve i djeteline obrađujemo vlastitom mehanizacijom, a hrane za uzgoj svinja je uvijek u izobilju. Od kasnog proljeća do jeseni svinje se hrane i samoniklom livadskom travom, a zimi im je prehrana obogaćena stočnom repom.

U staji koja se čisti dvaputa tjedno svinje hodaju ili leže na stelji od žitne, zobene ili ražene slame. Stajski gnoj kojeg svinje proizvode odvozi se na naša polja i kao prihrana potiče rast visokoprinosnih biljaka koje daju vrhunsku stočnu hranu za naše svinje.

Cjelokupni proces samoodržive proizvodnje mesa odvija se na farmi, i to od reprodukcije svinja, preko tova vlastitom stočnom hranom do prerade mesa u svježe i suhomesnate proizvode. 

Staje naših svinja jedinstvene su u ovom dijelu Europe što potvrđuje nekoliko nagrada za inovativnu arhitekturu.

Građene su od slavonskoga hrasta prema najvišim ekološkim standardima uzgoja. Svinje obitavaju u tom objektu, koji se izgledom uklapa u krajolik slavonskoga sela, koji je izuzetno moderan i jednostavan za održavanje zbog inovativnog sustava pomičnih pregrada.

Najprepoznatljivije obilježje su dijagonalno postavljene drvene letve između kojih su
šupljine za ventilaciju.

Svinje vole rovati i kopati, pa je za bazu objekta odabran beton uz pregrade od
pocinčanog čelika iz nad kojih je drvena konstrukcija i obloga pročelja.

Krov je obložen tradicionalnim biber crijepom.